A gépészmérnök a leginkább keresett szakmák egyike

A gépészmérnöki szakma a legjobban fizetett szakmák egyike közé tartozik. Miért mondható el ez mégis? Mi az oka annak, hogy nagyon sokan úgy érzik, hogy ezt a pályát kellene választaniuk, és ezzel lenne érdemes foglalkozni?

Ennek megértéséhez érdemes lehet azt tisztán látni, hogy pontosan mivel is foglalkozhat egy ilyen szakember, és hogy milyen tág spektrumban mozoghat a munkavégzést tekintve.

Dolgozhatunk tervezőmérnökként

A tervezőmérnöki munka talán a leginkább kézenfekvő, és legismertebb opció az emberek számára. Tervezőmérnökként az a feladatunk, hogy különféle gépeket, berendezéseket tervezzünk. Nagyon nagy felelősség, hiszen abban az esetben, ha a konstruktőr munka rossz, a gép működését tekintve eleve hibás lesz.

A minőségbiztosítás egy jó opció

A minőségbiztosítás egy nagyon fontos adminisztratív munka, mely során azt ellenőrzik, hogy a különféle gyártási technikák és a gépek megfelelnek-e az adott szabványoknak és előírásoknak. Ez a munka bizony hatalmas felelősség!

Foglalkozhatunk szervízzel

A szerviz munkák mindig hatalmas felelősségnek számítanak. Az lenne a feladat, hogy a különféle gépeket megjavítsuk – többek közt a meghibásodott CNC esztergákat és marókat. Ez a munka is rendkívül nagy felelősség és nagy technikai tudást igényel.

Programozhatunk gépeket

A különféle gépek programozása sokak számára egy nagyon vonzó opció lehet. a PLC programozási nyelv ismerete szükséges hozzá, valamint az, hogy tudjunk C, C++, C# nyelveken is dolgozni, de ezek architekturálisan sokszor elég hasonlóak szoktak lenni.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.