Hogyan teszteljek egy használt laptopot?

Egy laikus ember mindig retteg a használt laptop vásárlásától. Most gondoskodunk róla, hogy ez ne így legyen, ezért ebben a rövid cikkben összeszedtünk nektek pár programot, amivel hozzá nem értő ember is könnyen bevizsgálhatja, hogy milyen használt laptopot kapott készhez.

Melyek, azok a programok, amivel elemezhetem a laptop fő hardvereket?

OPERÁCIÓS RENDSZER TESZT

A legelső tesztelő program maga az Operációs Rendszer, hisz a Windows Névjegyének előhívásával megtalálod a laptop legfontosabb paramétereit: processzor típusa, memória mennyisége, operációs rendszer számát

KIJELZŐ TESZT

Természetesen ránézésre is egyből kiderülhetnek problémák: pixelhiba, karcok, tükröződésmentes-e (matt), A laptop kijelzőjét működés közben hajtsd le és nyisd fel mindeközben jól figyeld a képernyőt, hogy nem villog-e a kép. Ezt követően se találtál, hibát és ha lenne is akkor a PassMark Monitor teszt programmal megtalálod.

PROCESSZOR TESZT

A legtöbb üzleti használt laptop Intel processzorral rendelkezik. Ennek vizsgálatára az Intel® Processor Diagnostic Tool -t ajánljuk.

MEMÓRIA TESZT

A számítógép agya után a második legfontosabb hardver a memória. A memóriával nem kell sokat foglalkoznunk, ha már betöltött a rendszer, de nem árt egy tesztet futtatni a Memtest86-tal.

VIDEOKÁRTYA TESZT

A világ legegyszerűbb és legkedveltebb tesztelése, hisz itt egy kedvenc játékunkat letöltve és telepítve már le is tesztelhetjük. Amennyiben komolyabb teszt eredményt szeretnénk látni, arra ott van a 3DMark program. Futtatássakkor felemeli a grafikus gyorsító sebességét maximumra. Hiba esetén a teszt leáll vagy összeomlik a rendszer.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.